Hogy válasszunk téli kesztyűt?

A kesztyű a tél egyik elengedhetetlen kelléke, azonban sokan mégsem tudják, milyen szempontok alapján válasszanak téli kesztyűt maguknak. Cikkünkben ehhez fogunk segítséget nyújtani.

Ha télre szeretnénk kesztyűt, a legfontosabb, hogy béléses, több rétegű legyen. Ez a több réteg biztosítja azt, hogy a mínuszokban sem fog fázni a kezünk benne.

A legjobb megoldás a bőrkesztyű, béléssel. Ha kötött kesztyűt veszünk, az a szeles időben nem biztos, hogy jó választás, mivel átfújhat rajta a szél, így hiába meleg a kesztyű általános időjárási viszonyok között, ilyen esetekben nem megfelelő.

Figyeljünk különösen az ujjak végeinek kialakítására. Ha nem alkalmi kesztyűről van szó, hanem dolgozni fogunk benne, akkor olyat kell választani, amelynél az ujjak vége úgy van kialakítva, hogy ott ne menjen ki a hő a kesztyűből. Mivel ott fogunk hideget általában, így hiába jó a kesztyű általánosságban, ha nem tudunk vele hideg tárgyakat megfogni. Emiatt, valami azért, mert az ujjak nem nagy izmokkal rendelkeznek, így nem generálnak annyi hőt, mint a kéz többi része, különös figyelmet kell fordítani a megfelelő kialakításra.