Választás a lézeres szemműtétek között

Választás a lézeres szemműtétek közöttA lézeres látásjavítás az szemüveg és a kontaktlencse mögött a 3. legnépszerűbb látásjavítási megoldás. Köszönhetően a számos lézeres szemműtétnek, ma már mindenki megtalálhatja azt a kezelést, ami számára legjobban megfelelő. Cikkünkben arról lesz szó, hogyan tudsz választani a lehetséges kezelések, klinikák között.

A kezelések

  • PRK

  • LASIK

  • FEMTO

A legegyszerűbb, azonban máig népszerű lézeres szemműtét a PRK. Lehet egyénre szabott és nem egyénre szabott is. A nem egyénre szabott PRK kezelések minden klinikánál hasonló árban és minőségben történnek. A személyre szabott PRK kezelés azoknál a klinikáknál érhető el, melyek rendelkeznek ún. aberrométerrel (hullámfront mérővel).

A következő lépcsőfok a LASIK, amelynél nincs műtét utáni fájdalom, idegentest érzés; sokkal gyorsabb, /néhány óra/ a rehabilitáció, vagyis a munkába állás akár már másnap lehetséges és magas dioptriák és cilinder értékek kezelése eredményesebb, nincs visszaromlás. A kezelés hátránya, hogy a mechnaikus, kézzel végzett vágás alatt elég sok dolog el tud romlani, aminek következtében a hagyományos LASIK műtét során számos komoly szövődmény léphet fel.

Ezeket a komoly szövődményeket lehet elkerülni a FEMTO kezelés segítségével, amely rendelkezik a LASIK minden előnyével, viszont a hátrányokkal nem. A FEMTO lézeres szemműtéthez még egy lézerre van szükség, ami hasonló árban kapható, mint az az excimer lézer, amivel a szaruhártya átalakítása zajlik, így minden feladatot biztonságos lézer végez.

Á/érték arányban egyértelműen a FEMTO lézeres szemműtét a jobb választás, mivel nem sokkal drágább, mint a hagyományos LASIK, és teljesen biztonságos.