Hogyan találj beszerzési partnert cégednek?

Hogyan találj beszerzési partnert cégednek?Manapság egyre több vállalkozás jön rá arra, hogy sokkal egyszerűbb, gazdaságosabb bizonyos beszerzési feladatokat külsős cégeknek kiadni. Számos olyan céggel találkozhatsz, melyek csak az ilyen beszerzési feladatok elvégzésére szakosodnak. Magyarországon ilyen pl. a http://www.kaposengineering.hu/ , amely présgépek beszerzésével foglalkozik. Cikkünkben arról lesz szó, hogyan tudod megtalálni a legjobb beszerzési partnert céged számára.

A beszerzések egyik legfontosabb része természetesen az ár. Ennek megfelelően a legtöbb cég a beszerzési ajánlatnak a költségeire figyel, és azt szokta választani, amelyik cég a legjobb árakkal dolgozik. Nem csak az árra kell figyelni, hanem a várható teljesítési, beszerzési időre is. Gyakran, amikor be kell szerezni valamilyen eszközöket, akkor azokat minél hamarabb használni szeretnék a vállalkozások. Hiába költségkímélő egy beszerzési cég ajánlata, ha olyan lassan tudják csak beszerezni az eszközöket, hogy az céged teljesítményének rovására megy.

Természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy a beszerzéssel foglalkozó cég milyen területen rendelkezik referenciákkal. Ez különösen akkor fontos, ha a te vállalkozásod valamilyen speciális területen működik, és speciális eszközök, berendezések beszerzésére van szükség.

A referenciák mellett célszerű az is megvizsgálni, hogy a beszerzési cég mekkora múlttal rendelkezik. Ha a cég nemrég indult, nemrég alakult meg, akkor nem biztos, hogy olyan jó munkát fognak tudni végezni, mint a megfelelő gyakorlattal rendelkező vállalkozások.