A gyári tintapatronok előnyei

A gyári tintapatronok előnyeiNyomtatók esetén általában nem a nyomtató ára, hanem a működtetés költsége az, ami meghatározza a nyomtatással kapcsolatos költségeket. Ezekhez a költségekhez legnagyobb mértékben a tintapatronok ára járul hozzá.

Tintapatron vásárlása esetén két lehetőségünk van, a gyári és az utángyártott tintapatron.

A gyári tintapatronok

A gyári tintapatronokról szinte mindenkinek az jut eszébe, hogy milyen drágák. A magasabb árral azonban nem csak a márkát kell megfizetni, hanem ténylegesen előnyökhöz is juthatunk az utángyártott változatokhoz képest.

Először is tökéletesen kompatibilis lesz a tintapatron a nyomtatóval. Nem kell attól félni, hogy a megvásárolt tintapatront nem ismeri fel a nyomtató, nem lehet behelyezni az eszközbe, hogy meghibásodik miatta a nyomtatónk.

A kompatibilitás mellett a gyári tintapatron jó minőséget, többet használható tintapatront fog jelenteni. Ez azt jelenti, hogy ugyan a tintapatron ára magasabb, de ár/érték arányban, valamint lap/Ft arányban gyakran a gyári tintapatron jelenti a legjobb megoldást.

A gyári tintapatron használata mellett a nyomtatóra vonatkozó garancia is megmarad. Utángyártott patronok használata esetén gyakran elveszik a nyomtató garanciája. Probléma, meghibásodás esetén a javítás ilyen esetben több tízezer forintba is kerülhet akár, amit senki nem szeret saját zsebből kifizetni.