Lézeres szemműtét és az éjjellátás

A lézeres szemműtét segítségével több különböző látáshiba is korrigálható, és legtöbben, akik átesnek lézeres szemműtéten, elégedettek az eredménnyel. A legújabb tesztek alapján sokan vannak, akik azt mondják, hogy az éjszakai látásuk is erősödött a lézeres szemműtét következtében, és élesebben látnak sötétben.

Általánosságban elmondható, hogy a páciensek több mint 95%-a a 20/20-as látásnál jobbal rendelkezik az eljárást követően.

A páciensek egy kis csoportját kivéve, akik éjszaka tüneteket észlelnek (pl. fényes pontokat látnak), mindenki más éjszakai látás javulásáról számol be.

A szemműtét előtti konzultáción meg lehet beszélni ezeknek a tüneteknek a kialakulásának az esélyét, ha már rendelkezik a páciens ezekkel a tünetekkel a lézeres szemműtét előtt, akkor lehetséges, hogy a szemműtét korrigálni tudja majd a felmerülő éjszakai látásproblémákat. A komolyabb problémákat nem lehet kezelni a LASIK kezeléssel, azonban az enyhe éjszakai látásproblémák korrigálására lehetőség van a lézeres szemműtét elvégzésével.