Álláskeresési tippek kisgyermekes anyukáknak

Álláskeresési tippek kisgyermekes anyukáknakMa hazánkban kisgyermekes anyukák hátrányból indulnak a munkaerőpiacon. Sokkal nehezebb dolguk van, mint gyerekkel nem rendelkező társaiknak, vagy pl. mint a férfiaknak. Bejegyzésünkben néhány tippet fogunk bemutatni, amivel meg lehet könnyíteni az álláskeresést anyukák számára.

Ha még nincs gyereked, akkor nem árt előre gondolkodni, és figyelembe venni, hogy a cég ahol most dolgozol, milyen kapcsolatokat ápol kismamákkal. Gond nélkül visszaveszik a kisgyerekes anyukákat? A terhesség alatt odafigyelnek rájuk? Ha ezekre „nem” a válasz, akkor lehet, hogy érdemes előre váltani.

A gyereknevelés ideje alatt se szakadj el teljesen szakmádtól. Ez nem azt jelenti, hogy fordíts a kelleténél kevesebb figyelmet kisgyerekedre, hanem, ha időd engedi, maradj tájékozott a szakmai dolgokban, amit olvasással, valamint a munkatársaiddal, szakmabeliekkel történő kapcsolattartással tudsz elérni. Ha állást keresel néhány év kihagyás után, akkor sem kell teljesen a nulláról kezdened, hanem rendelkezel a szükséges információkkal a kihagyott időszakból is.

Fontos, hogy előre készülj fel (amennyire csak lehet) a mindennapok során fellépő váratlan helyzetekre. Ehhez egy kis szervezőkészségre lesz szükséged, azonban megkönnyíti a munkakeresést, a munkába állást. A munkáltatók szívesebben alkalmaznak olyat, akiről tudják, hogy probléma esetén is van „B” terve minden eshetőségre.

Érdemes felkészülni lelkileg a munkakeresés előtt, hogy nem biztos, hogy néhány nap/hét alatt sikerülni fog megtalálni a tökéletes pozíciót, így nem szabad csüggedni, ha nem megy gyorsan a folyamat.