Tudnivalók a ráncfeltöltésről

Tudnivalók a ráncfeltöltésrőlA ráncfeltöltések egyik kedvelt megoldása, hogy a kezelés alatt egy nagyon vékony tűvel hyaluronsavat juttatnak az előzőleg fertőtlenített bőrbe, melynek hatására a ráncok kisimulnak, a vonások lágyabbá válnak, a tekintet megfiatalodik. A hyaluronsav olyan anyag, amelyet az emberi test maga is termel, így nem szintetikus, idegen anyag kerül a bőrbe a kezelés során, hanem az emberi test számára ismerős anyagot használnak. A víz hiánya miatt kialakult ráncokat, redőket feltölti, eredményeként a ráncok mélysége csökken, az arc simább lesz és fiatalabbnak látszik.

A kezelést, ahogy ez a legtöbb orvos-esztétikai beavatkozásnál történni szokott, szakorvosi konzultáció, valamint bőrgyógyászati vizsgálat előzi meg, ahol a beavatkozást végző orvos felméri a páciens bőrét, elmondja a kezeléssel elérhető várható eredményeket és az esetleges mellékhatásokat, valamint tisztázásra kerülnek a páciens elvárásai.

A ráncfeltöltési kezelés időtartama általában maximum 30 perc, és semmiféle fájdalommal nem jár. A kezelés eredményét nem élvezhetik a páciensek örökké, a botoxhoz hasonlóan itt is egy bizonyos idő után meg kell ismételni a kezelést, ha a páciens továbbra is élvezni akarja a kezelés által nyújtott előnyöket. Ez az időtartam egyénenként változik, függ a páciens életkorától, bőrtípusától, életmódjától, az izmok aktivitásától, a bőr egyéni szerkezetétől és a kezelt területtől.

Nagyon ritka, hogy manapság a bőrfeltöltés mellékhatásokkal jár, de előfordulhatnak bakteriális fertőzések, így sebek vagy gyulladás a feltöltés helyén, így az arcfeltöltést kizárólag steril körülmények között, orvosi rendelőben végeztessük.