A lézeres látásjavítás tudnivalói

A lézeres látásjavítás tudnivalóiA lézeres látásjavítás egyre nagyobb népszerűségnek örvend az emberek körében, köszönhetően a kezelés számos előnyének és az egyre jobban elérhető áraknak. A népszerűség növekedésének köszönhetően egyre többen érdeklődnek a kezelés iránt, összegyűjtöttük egy helyen a legfontosabb tudnivalókat.

A lézeres szemműtét kezelések teljesen fájdalommentesek, köszönhetően a helyi érzéstelenítésnek, és altatásra sincs szükség hozzájuk. A kezelés mindössze 5-10 percig tart, sőt, a modern kezeléseknél (Femto, Visumax) akár rövidebb is lehet. A kezeléseket követően napszemüvegre, szemcsepp használatára és néhány kontroll ellenőrzésre lesz szükség. A szövődmények esélye minimális, egyedül a Lasik kezelésnél kell komolyabb problémáktól tartani, emiatt ezt a fajta kezelést több nagy klinika nem is végzi.

A lézeres látásjavítás ára ma már sokak számára néhány év alatt megtérül, így pusztán anyagi szempontok alapján is sokaknak, főleg a kontaktlencsét és szemüveget is viselőknek, megéri a kezelést választani. A kezelés ára nem függ attól, hogy mennyire rossz a páciens szeme, hanem egyedül a kezelés típusa van hatással az árakra.

A lézeres szemműtét nem csak a közel- és távollátást, hanem az asztigmatizmust (szemtengelyferdülést) is javítani tudja, így ma már szinte minden fénytörési hibát javítani lehet valamelyik kezelésnek köszönhetően.

Az egyes kezelések ára általában attól függ, hogy egy vagy két lézerre van szükség a kezelés elvégzéséhez. A kétlézeres kezelések előnyei a páciensek számára a jobb elérhető eredmény, a kíméletesebb kezelés és a gyorsabb felépülési idő is.