Házi körömápolási praktikák

Házi körömápolási praktikákAz ápolt körmök, kezek hozzátartoznak az esztétikus megjelenéshez, és a kézápolás a kéz egészségének szempontjából is elengedhetetlen. Sokan manikűrös segítségét kérik a kézápoláshoz, mert így lehet a legjobb eredményt elérni, de otthon is elvégezhetők a körömápolás egyes teendői. Nézzük meg a legfontosabbakat.

A körömápolást már a mindennapok során el kell kezdeni, és ügyelni kell arra, hogy minden olyan tevékenységet, melyek roncsolhatják a körmöket, lehetőleg kesztyűben, a körmöket óvva végezzünk. Ezek a tevékenységek általában a vegyszerek, vegyi anyagok kezelésével járó takarítás és kertészkedés szoktak lenni. A különböző szerek roncsolhatják, kiszáríthatják a bőrt és a körmöket, ha nem figyelünk a megelőzésre.

A megelőzés mellett a körmök kezelése is nagy szerepet kap a körömápolásban. Elengedhetetlen a rendszeres hidratálás, különösen akkor, ha gyakran használunk körömlakk lemosót, az ugyanis kiszárítja a körmöket. A hidratáláshoz érdemes természetes eredetű készítményeket használni, ezek a készítmények jobbak, mint a szintetikus kéz- és körömápolók. Ha lehet, akkor a lakkozások között tartsunk pár nap szünetet, hogy a körmöknek legyen idejük regenerálódni, megerősödni.

Otthoni manikűr esetén a manikűr mindig a kéz és a körmök alapos megtisztításával kezdődik. A körmök alakításához ne ollót, hanem reszelőt használjunk, így lehet a lehető legjobb köröm alakot elérni. Színes lakkozás előtt érdemes először egy alapozó réteget felvinni, és a színes körömlakkot csak ezt követően felvinni, így a végeredmény sokkal szebb, színesebb lesz.