Mire figyeljünk használtruha, bálásruha vásárlásnál?

A használtruha boltban történő vásárlás remek lehetőség arra, hogy pénzt takarítsunk meg ruha vásárláskor, de mégis minőségi, divatos ruhákat tudjunk beszerezni. Az ilyen boltok kínálata azonban a sok bálásruha miatt széles skálán mozog, megtalálhatók itt a legjobb ruhák is, és a nem olyan minőségiek is. Cikkünk segítséget nyújt, hogy megtudjuk, mi alapján érdemes válogatni.

Aktuális trendek

Az aktuális divat ciklikus, lehet, hogy a használtruhák között is találunk olyat, ami bár nem új, de az éppen aktuális divatnak megfelelő. Ha használtan vesszük, rengeteget spórolhatunk vele, de a hatás hasonló lesz, mint az új ruháknál.

Ékszerek

Az egyik legjobb dolog, amit használtan lehet vásárolni, az ékszerek. Rendkívül széles a kínálat, a minőség általában kiemelkedő és olcsón hozzá tudunk jutni ezekhez a kiegészítőkhöz. Arra kell csak figyelni, hogy az összeillesztések megfelelőek legyenek, ne legyen törött, megrongálódott az ékszer.

Mosási tanácsok

Vásárlás előtt mindig ellenőrizzük le a címkét, hogy milyen módon tisztítható a kiszemelt ruhadarab. Hiába spórolunk sokat, ha utána minden alkalommal speciális vagy kézi mosást igényelnek a ruhadarabok.

Saját szabó

Mivel általában nincs több méret ugyanazon termékből, így szükségünk lehet egy szabóra, aki magunkhoz igazítja a megvásárolt ruhát. Ennek segítségével szélesebb skálán válogathatunk, mivel később a szabó megoldja a kisebb eltéréseket, hogy passzoljon a ruha.