Szigetvári Nyári Esték Programok

Minden településen szoktak gyakran programokat szervezni a nyári hétvégékre, nem lesz ez másképp Szigetváron sem. Idén (2018-ban) ezeket a Szigetvári Nyári Esték Programokat össze lehet kötni a foci világbajnokság mérkőzéseivel is, valamint a környező települések megszokott rendezvényeivel is. Lássuk, mi is várható ebben a bő egy hónapban a programsorozat részeként.

A rendezvények első hetén, június 8-10-ig lesz többek között tűzoltó nap, különböző versenyek, bemutatók, melyek a „guruláshoz” (biciklizés, motorozás) kapcsolódnak.

A második hétvégén kezdődnek a világbajnokság meccseinek közvetítései, melyekhez kapcsolódóan kispályás foci tornát is indítanak a szervezők. A foci szerelmesei azonban nem csak sportolhatnak, hanem találkozhatnak Király Gáborral, a magyar válogatott kapusával is. A mozgásban nem csak a felnőttek vehetnek részt, hanem különböző gyerekprogramokkal kedveskednek a szervezők a kisebbek számára is.

A 3. hét a természethez kapcsolódóan fog telni, lesz lehetőség meglátogatni az állatkórházat, valamint túlélő technikákat is fognak bemutatni gyerekeknek, interaktív foglalkozások keretein belül.

A 4. héten a zene lesz főszerepben, mivel erre a hétvégére (június 29-31.) esik az évente megrendezésre kerülő SzigetváRock Fesztivál. A zene mellett a mozgásra is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők, lesz CrossFit és spinning, valamint aerobic is Szentgyörgyi Rómeóval.

A programok 5. hete a mozsgói Kakas Fesztivállal fog egybeesni, valamint ekkor kerülnek megrendezésre a VB negyeddöntői is.

Az utolsó, 6. héten további bemutatókkal, valamint a VB döntőjével szórakozhatnak az egybegyűltek.